Núria Aguilar Puig
Doctora.
"...una de les millors experiències personals que va rebre el meu doctorat ha ajudat a organitzar el 11è Jove Científic Europeu de Cereals..."
Núria Aguilar Puig
Per què vas decidir fer un projecte de doctorat al nostre Departament?
Durant els meus estudis universitaris de Ciència dels Aliments a la Facultat de Veterinària de la UAB vaig fer unes pràctiques amb una estudiant de doctorat ajudant-la a fer la seva recerca sobre les formulacions sense gluten. Aleshores, em vaig adonar que volia continuar els meus estudis i vaig fer el Màster al mateix centre i el meu Treball de Fi de Màster també va tractar de les formulacions sense gluten. Aleshores, vaig sol·licitar una beca al Govern espanyol i el setembre de 2010 vaig començar la meva recerca de doctorat i també es tractava de Formulacions Sense Gluten. Per això, vaig decidir fer el doctorat en aquest Departament perquè tenia tots els requisits necessaris: tenia un projecte sorprenent sobre el pa sense gluten, coneixia gairebé tot l'equip com professors, tècnics, investigadors,... amb qui havia treballat, a l'equip de laboratori i vaig tenir una subvenció.
Què t'ha agradat més de la teva experiència acadèmica?
Per a mi el tracte personal i el suport de tot l'equip va ser molt important. A partir de les meves directores Marta i Elena que em van ajudar en totes les situacions que necessitava. La Sonia, la tècnica del laboratori, que sempre hi era quan tenia problemes, i per descomptat, els meus companys de doctorat que van facilitar la feina del laboratori. A més, l'experiència de compartir la meva recerca en diferents congressos va ser molt important per a mi, i una de les millors experiències personals que recordo del meu doctorat va ser ajudar a organitzar l'11è Taller Europeu de Científics i Tecnòlegs de Cereals Joves a la nostra Universitat.
Quin és el vostre consell als estudiants potencials?
En primer lloc, crec que és molt important compartir les vostres experiències de recerca com la metodologia de laboratori, els vostres problemes, els vostres assoliments, els vostres resultats,... amb altres estudiants de doctorat per tal de millorar la vostra recerca. Tanmateix, també és important no ser pessimista quan els resultats no són els esperats perquè d'aquestes males experiències pots aprendre i millorar-te com a persona i com a investigadora.