Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciència Animal i dels Aliments

Ens deixa el nostre company Sergio

06 set. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Ens ha deixat Sergio Calsamiglia Blancafort, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments. La UAB fa arribar el condol més sentit a la família i amics i a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven, i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

Sergio Calsamiglia

Casalmiglia es va titular en veterinària a la UAB i va seguir els estudis de màster i doctorat a la Universitat de Minnesota, als Estats Units. Era membre del Servei de Nutrició i Benestar dels Animals (SNiBA) de la UAB i la seva especialitat era la nutrició i el maneig de bestiar lleter.

Concretament, es va dedicar a la recerca en nutrició centrada en la fermentació microbiana ruminal i la seva modulació, i els additius per a pinsos, i la recerca en gestió centrada en el desenvolupament de la matemàtica de les granges lleteres per ajudar en el procés de presa de decisions en la gestió de la granja lletera.

"Sempre m’impressiona que m’impressionin coses quotidianes. Un dia arribo a  casa i em sorprèn la posta de sol. I el sol es pon cada dia. I despertar-me al matí amb els roses i vermells de la sortida del sol. I el sol surt cada dia. O la sortida de la lluna. Aquest matí, en tornar de passejar la gosseta, m’he quedat bocabadat amb l’explosió de flors de “prunus” del jardí. I el veig cada dia.

Quantes coses deixem passar davant nostre sense aprofitar l’oportunitat de sentir l’emoció que ens regala cada moment. I hi ha moments a la vida que, forçat a caminar més a poc a poc, descobreixes moltes coses tan emocionants com quotidianes. Disfrutem-les!"

Sergio Calsamiglia

Escrit al xat familiar de WhatsApp

20 de març de 2023

Dins de