Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciència Animal i dels Aliments

CHOPIN

Logo MICIN

CHOPIN

PERFIL DE CARBOHIDRATS (CHO) EN SIMFONIA (DIGESTIÓ I FERMENTACIÓ HARMONIOSA) PER A UNA PRODUCCIÓ DE PORC MÉS SOSTENIBLE

CHOPIN és un projecte públic-privat per desenvolupar eines nutricionals viables comercialment per reduir significativament la mortalitat dels garrins deslletats i l'ús d'antimicrobians terapèutics.

Les principals preocupacions de la producció porcina resideixen en l'elevada mortalitat observada en els períodes de lactància i post-deslletament. La mortalitat i els garrins de creixement lent són especialment rellevants per a la indústria porcina, ja que aquests porcs aporten ineficiències pel que fa a pinsos i recursos i augmenten la variabilitat final del grup de mercat. El dany intestinal i la desacceleració del creixement promoguda per episodis de diarrea podrien representar una pèrdua de fins a 4 kg al final del creixement.

CHOPIN explorarà i avaluarà les fraccions d'hidrats de carboni de la dieta, especialment la fermentabilitat de la fibra dietètica en ingredients comuns d'alimentació, ingredients locals i coproductes. Aquesta intel·ligència s'aplicarà per desenvolupar noves eines de cribratge per avaluar les propietats gastrointestinals dels ingredients dels pinsos, permetent un millor ús de les fonts de proteïnes fibroses.

CPP2022-009856