Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Comitè de Bioseguretat

BioPreven, la nova aplicació del CBS per a la sol·licitud de revisió de procediments amb agents biològics

17 juny 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El CBS ha llançat BioPreven, una nova aplicació destinada a registrar i monitoritzar les activitats amb agents biològics realitzades pels diversos grups de recerca de la UAB i centres associats.

logo biopreven

El CBS ha engegat BioPreven, la nova aplicació per registrar i supervisar les activitats amb agents biològics dels diferents grups de recerca de la UAB i de centres adscrits. Aquest procés és important per complir la normativa vigent en matèria de bioseguretat i afavorir l'elegibilitat de les sol·licituds de subvenció a les diferents convocatòries competitives d'ajuts a la investigació a nivell europeu, nacional i autonòmic.

La nova plataforma, desenvolupada amb el suport tècnic de l'Àrea de Planificació de Sistemes d'Informació (APSI), ofereix un formulari simplificat amb un flux de treball millorat que permet consultar l'estat del tràmit, gestionar les notificacions i sol·licitar la renovació dels procediments caducats. A més, presenta alguns canvis i millores respecte a la plataforma anterior, com ara:

  • Per accedir a la plataforma per primera vegada, l'IP o el responsable d'un servei científico-tècnic ha de demanar l'alta al CBS prèviament mitjançant un e-formulari.
  • El mòdul “Grup de recerca” permetrà definir el perfil del grup (línies de recerca, membres, material biològic, instal·lacions, equips, etc.). Una informació actualitzada i necessària per presentar la sol·licitud d'avaluació de bioseguretat.
  • Es podrà designar un co-IP amb els privilegis d'accés de l'IP, excepte el de presentació o tramesa de la sol·licitud d'avaluació.
  • La sol·licitud de renovació d'un procediment caducat requerirà fer-ne un duplicat i introduir les modificacions requerides abans de tornar a ser presentada al CBS.
  • Es podran sol·licitar esmenes de procediments prèviament autoritzats, sense que això suposi un canvi a la data de caducitat i sempre que no modifiquin significativament l'avaluació del risc inicial (ex. títol, personal autoritzat, material biològic, etc.).

Qualsevol IP que ja tingui acceptada la seva alta al sistema podrà accedir a BioPreven des del web del CBS amb el seu NIU i contrasenya associada.

IMPORTANT! Segons informa l'APSI, està previst que el proper dia 28 de juny deixi d'estar operativa definitivament l'antiga plataforma (www.uab.es/cbsuab/indexcas.jsp) i no s'hi podrà accedir. Abans d'aquesta data, tots els IP han de tenir els PDF dels seus procediments, saber-ne la vigència i tenir els certificats signats (veieu l'“històric” del procediment).

Dins de