Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Comitè de Bioseguretat

L'OMS llança una aplicació mòbil per a l'avaluació de riscos biològics

15 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

RAST, la nova aplicació mòbil de l'OMS dissenyada per ajudar a l'avaluació de riscos biològics de laboratori.

tècnica de laboratori amb un mòbil

L'OMS ha llançat RAST (Risk Assessment Tool), una aplicació mòbil desenvolupada per ajudar en l'avaluació de riscos biològics. S'informa que els treballadors de laboratori són fins a 1000 vegades més vulnerables a les infeccions en comparació amb la població general.

RAST està dissenyada per complementar l'enfocament basat en riscos i evidències del manual de bioseguretat en el laboratori de l'OMS (MBL4). Reflecteix les dues etapes inicials de l'avaluació de riscos descrita en el MBL4: recopilar informació i avaluar els riscos. L'aplicació té com a objectiu augmentar la comprensió dels perills i riscos, promoure una avaluació exhaustiva i el seguiment de les pràctiques de bioseguretat pel personal del laboratori.

Tot i que moltes aplicacions d'avaluació de riscos tendeixen a ser informatives, l'aplicació es basa en la lògica i és capaç de realitzar càlculs complexos de riscos. Permet a l'usuari recopilar informació sobre els perills associats amb el treball previst, ja sigui en un laboratori de recerca, un laboratori de diagnòstic o en entorns de treball de camp.

RAST només s'ha d'utilitzar com a recomanacions a l'hora de definir quines mesures de control de riscos són les més adequades. Atès que aquestes mesures poden diferir entre regions, l'OMS recomana realitzar una avaluació del risc completa, d'acord amb el MBL4 o qualsevol altre enfocament d'avaluació de riscos adequat.

Descarrega't l'aplicació a Android o IOS.

Dins de