Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Comitè de Bioseguretat

Clausura de la jornada tècnica: "Esterilització i desinfecció en ambients de biocontenció"

27 gen. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El divendres 27 de gener de 2023, a la sala d'actes de l'Hospital General Vall d'Hebron, va tenir lloc una jornada tècnica sobre “Esterilització i desinfecció en ambients de biocontenció”. Aquesta jornada tècnica ha estat organitzada per l'AEBioS i ha comptat amb la col·laboració d'IRTA-CReSA i d'empreses del sector de la descontaminació.

triptic jornada esterilització

Divendres passat, 27 de gener, es va celebrar a Barcelona la jornada tècnica “Esterilització i desinfecció en ambients de biocontenció”. Va tenir lloc en una ubicació privilegiada gràcies a la col·laboració de l'Hospital General Vall d'Hebron, que va facilitar el seu saló d'actes ubicat a la 10a planta.

L´acte d´inauguració oficial es va obrir amb les intervencions de Marta Rosal, en representació de l´Hospital Vall d´Hebron, Marina Peña, presidenta d´AEBioS, i José Antonio Serón, membre d'AEBioS i representant de MATACHANA.

A continuació, aquesta útil i esperada jornada tècnica es va iniciar amb la ponència d'un pes pesant en bioseguretat com és Xavier Abad, que va parlar sobre l'esterilització d'animals, compartint les experiències i els resultats d'eficàcia i eficiència en relació amb l'ús d'autoclaus. Seguidament Carmen Carrillo, en representació de MATACHANA, va parlar dels requeriments, els avantatges i els inconvenients a l'hora de plantejar l'alliberament paramètric en l'esterilització mitjançant vapor, explicant, d'una manera clara, senzilla i directa, aquells interessants detalls que només coneix aquella persona que sap bé del que parla. Després d'un breu recés per al cafè, Josep Ventura i Gregorio Kaklis, en representació de CAMFIL i STERIS respectivament, van parlar sobre l'ús del VHP (Vaporized Hydrogen Peroxide) a la descontaminació de filtres HEPA, compartint la seva àmplia experiència en el tema mitjançant explicacions i lliçons apreses molt interessants i reveladores. L'última ponència la va donar Robert Álvarez compartint el punt de vista i l'experiència d'un especialista NBQ que aborda la bioseguretat des d'un angle diferent, de vegades desconegut per a molts, i mostrant les dificultats afegides al repte que suposa pretendre esterilitzar i desinfectar determinats ambients atípics.

Va finalitzar la jornada amb l'acte de cloenda per part de les representacions d'AEBioS i Vall d’Hebron.

 

 

Dins de