Actualitat
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Un projecte per identificar noves teràpies per a la malaltia d'Alzheimer rep finançament de l'Alzheimer's Association
La Alzheimer’s Association finançarà un projecte de la UAB per estudiar les alteracions moleculars de neurones inhibitòries que tenen lloc durant la malaltia d’Alzheimer.
Dissenyen nanopartícules capaces de capturar i neutralitzar grans quantitats del virus SARS-CoV-2
Investigadors de l’IBB-UAB han generat una nova classe de nanoestructures capaces de capturar i neutralitzar una gran quantitat de partícules del virus SARS-CoV-2, tant en solucions líquides com en la superfície de materials. Les noves nanopartícules es podrien fer servir en la fabricació de materials antivirals com filtres d’aigües residuals i d’aire, i en tests per a una detecció precoç de la COVID-19. A més, aquestes nanopartícules podrien ser redissenyades per reconèixer altres patògens.
Curen amb una única administració de teràpia gènica la malaltia hepàtica MASH, vinculada a l'obesitat i la diabetis
Investigadors de la UAB han aconseguit revertir en ratolins model una malaltia hepàtica vinculada a l'obesitat i la diabetis que afecta més de 40 milions de persones, l'esteatohepatitis associada a disfunció metabòlica (MASH). Els resultats han estat obtinguts amb una única administració intramuscular dels vectors virals terapèutics. La investigació també ha determinat que la major part de les persones obeses, amb diabetis tipus 2 i amb MASH podrien beneficiar-se de la teràpia. Els resultats seran la base d’un futur assaig clínic de la companyia biofarmacèutica Kriya
El Comitè d'Ètica en la Recerca de la UAB (CERec) celebra el seu trentè aniversari
La UAB ha organitzat un acte per commemorar els trenta anys del Comitè d’Ètica en la Recerca de la UAB (CERec) —abans Comissió d’Ètica en l’Experimentació Animal i Humana (CEEAH)—, amb la participació de destacats ponents especialistes en temes com el big data i la salut i l’aplicació de la intel·ligència artificial en diversos àmbits. L’acte tindrà lloc els propers 19 i 20 de setembre a la Sala d’Actes del Rectorat i és obert a tothom. La data límit per inscriure-s’hi és el 13 de setembre.
WHO Laboratory Biosecurity Guidance
L'OMS publica una revisió del document "Laboratory Biosecurity Guidance"
Arriba l'estiu! No oblideu les bones pràctiques!
Amb l'arribada de l'estiu, les temperatures pugen. Encara que els pantalons curts i les sandàlies siguin perfectes per a estar a l'exterior, és essencial recordar la importància de vestir-se de manera apropiada al laboratori per minimitzar l'exposició i evitar lesions en cas d'accident.
BioPreven, la nova aplicació del CBS per a la sol·licitud de revisió de procediments amb agents biològics
El CBS ha llançat BioPreven, una nova aplicació destinada a registrar i monitoritzar les activitats amb agents biològics realitzades pels diversos grups de recerca de la UAB i centres associats.
13a edició del curs "Estratègies en Bioseguretat i Biocontenció"
Obert el període d'inscripció per al curs d'especialització "Estratègies en Bioseguretat i Biocontenció" (13a edició). Organitzat per les facultats de Biociències i de Veterinària de la UAB, compta amb la col·laboració del Comitè de Bioseguretat de la UAB, de l'IRTA-CReSA, del CRAG i del Hospital Clinic de Barcelona. Està preferentment dirigit a tècnics, graduats i professionals del sector biomèdic, biotecnològic, veterinari i agroalimentari.
Ajuda a estudiants de la Facultat de Biociències a participar a la iGEM, la major competició de biologia sintètica del món
Un equip de nou estudiants de la Facultat de Biociències ens representaran a la iGEM, la major competició de biologia sintètica del món. I necessiten el nostre suport per a poder participar-hi!
15 projectes innovadors de la UAB, reconeguts pel Programa Indústria del Coneixement
La UAB ha rebut 1,2 M € del Programa Indústria del Coneixement de la Generalitat per desenvolupar 15 projectes impulsats per personal investigador. Els ajuts permetran impulsar-ne la valorització i la transferència.