Actualitat
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Dissenyen nanopartícules capaces de capturar i neutralitzar grans quantitats del virus SARS-CoV-2
06 11 2023
Investigadors de l’IBB-UAB han generat una nova classe de nanoestructures capaces de capturar i neutralitzar una gran quantitat de partícules del virus SARS-CoV-2, tant en solucions líquides com en la superfície de materials. Les noves nanopartícules es podrien fer servir en la fabricació de materials antivirals com filtres d’aigües residuals i d’aire, i en tests per a una detecció precoç de la covid-19. A més, aquestes nanopartícules podrien ser redissenyades per reconèixer altres patògens.
Acte Homenatge al doctor Josep Vendrell i Roca
10 10 2023
El Rector Magnífic de la Universitat Autònoma de Barcelona, el doctor Javier Lafuente Sancho, i el degà de la Facultat de Biociències, el doctor Isidre Gibert i González, es complauen a convidar-vos a l’Acte d’Homenatge al doctor Josep Vendrell i Roca, que tindrà lloc el dimarts 31 d’octubre de 2023, a les 12:30 h a la Sala d’Actes de l’Edifici C.
La companyia biofarmacèutica Kriya adquireix l'spin-off de la UAB Tramontane Therapeutics
08 09 2023
L’empresa desenvoluparà un programa de teràpia gènica per a l'esteatohepatitis no alcohòlica (NASH) i altres malalties prevalents
Aprovades la normativa i la comissió per a la redacció dels nous estatuts de la UAB
13 07 2023
El Claustre de la UAB s'ha reunit avui en una sessió extraordinària per aprovar les normes de funcionament de la Comissió Redactora dels Estatuts de la Universitat, així com el procés d'elaboració i de presentació de la proposta de redactat al propi Claustre, que haurà d'aprovar els nous estatuts al final del procés. S'ha procedit, també, a l'elecció dels membres de la Comissió Redactora, que estarà formada per quatre representants del personal docent, quatre de l'alumnat i quatre del personal administratiu.
Oberta la convocatòria de professorat substitut per al curs 2023-2024
08 06 2023
La UAB obre una convocatòria per crear les borses de professorat substitut per a cadascuna de les àrees de coneixement. Amb aquestes borses es cobrirà la docència amb la nova figura del professor substitut per suplir el professorat permanent que tingui reduïda la seva activitat docent, així com altres necessitats de cobertura que es produeixin de forma sobrevinguda al llarg del curs. El termini de presentació estarà obert entre el 8 i el 16 de juny.
Convocatòria de concursos per a la contractació de professorat ajudant doctor/lector UAB 2023/D/LEM/CL/4
16 05 2023
Convocatòria de concursos per a la contractació de professorat ajudant doctor/lector UAB 2023/D/LEM/CL/4
Convocatòria núm. 2023/D/LEM/CL/4 - Professorat lector Programa Serra Húnter
Una dieta hipocalòrica atenua canvis cerebrals relacionats amb la pèrdua de memòria associada a l'edat
04 05 2023
Un estudi coordinat des de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) estudia en rates velles els efectes que té una dieta de restricció calòrica sobre l’hipocamp, una estructura cerebral crítica en processos d’aprenentatge i memòria. Els resultats corroboren que hi ha una millora cognitiva derivada de la dieta i conclouen que va lligada a una reducció dels nivells d’inflamació i pèrdua neuronal a l’hipocamp.
Miguel Chillón, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, ha participat en un estudi sobre estratègies de teràpia gènica per a l'esclerosi múltiple
30 03 2023
El grup de recerca de Teràpia Gènica del Sistema Nerviós (UAB) i el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya del VHIR estan desenvolupant una teràpia gènica capaç de reduir la resposta inflamatòria en etapes inicials i avançades de la malaltia. Els resultats obtinguts en models animals són esperançadors, fins i tot havent de continuar amb la recerca per a optimitzar el tractament.
David Reverter Cendrós, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, ha guanyat un ajut Icrea Acadèmia
13 03 2023
David Reverter. El seu grup de recerca està interessat en els mecanismes moleculars que hi ha darrere de les estructures proteiques. Mitjançant cristal·lografia de proteïnes i criomicroscòpia electrònica resolen estructures de complexos proteics a nivell atòmic. La principal recerca inclou la via de modificació posttraduccional de proteïnes per ubiqüitina/SUMO, que té un paper molt rellevant en la regulació de molts processos cel·lulars i que està implicada en el desenvolupament de moltes patologies.
Ens ha deixat el professor Josep Vendrell
13 03 2023
El 7 de març de 2023, ens va deixar Josep Vendrell, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, que va ser vicerector d’Organització i degà de la Facultat de Biociències.