Actualitat
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Miguel Chillón, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, ha participat en un estudi sobre estratègies de teràpia gènica per a l'esclerosi múltiple
El grup de recerca de Teràpia Gènica del Sistema Nerviós (UAB) i el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya del VHIR estan desenvolupant una teràpia gènica capaç de reduir la resposta inflamatòria en etapes inicials i avançades de la malaltia. Els resultats obtinguts en models animals són esperançadors, fins i tot havent de continuar amb la recerca per a optimitzar el tractament.
David Reverter Cendrós, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, ha guanyat un ajut Icrea Acadèmia
David Reverter. El seu grup de recerca està interessat en els mecanismes moleculars que hi ha darrere de les estructures proteiques. Mitjançant cristal·lografia de proteïnes i criomicroscòpia electrònica resolen estructures de complexos proteics a nivell atòmic. La principal recerca inclou la via de modificació posttraduccional de proteïnes per ubiqüitina/SUMO, que té un paper molt rellevant en la regulació de molts processos cel·lulars i que està implicada en el desenvolupament de moltes patologies.
Ens ha deixat el professor Josep Vendrell
El 7 de març de 2023, ens va deixar Josep Vendrell, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, que va ser vicerector d’Organització i degà de la Facultat de Biociències.
Descoberta una seqüència predictora de proteïnes multifuncionals en llevats
El laboratori de Biologia Molecular de Llevats de la UAB ha descobert durant la seva recerca diferents proteïnes susceptibles d’ésser multifunció, concretament les Hal3 i Vhs3, que regulen una proteïna fosfatasa i a més poden formar un enzim clau per a la síntesi del coenzim CoA. Recentment han demostrat que una curta seqüència d’aquestes proteïnes pot actuar com a predictor de la seva multifuncionalitat.
Dissenyen nanopartícules basades en proteïnes que neutralitzen el virus de la covid
Investigadors de la UAB han desenvolupat nanoestructures esfèriques, biocompatibles i estables que s’uneixen a la proteïna spike del SARS-CoV2 amb una alta afinitat i impedeixen la infecció de les cèl·lules. L’estratègia modular i d’autoassemblatge que han fet servir permetria adaptar-les per combatre altres virus i dissenyar molècules amb una gran capacitat antiviral. La recerca s'ha publicat a la revista ACS Applied Materials & Interfaces.
Ens ha deixat la professora Elena Galea
El 23 de gener de 2023, ens va deixar l’Elena Galea, investigadora ICREA Sènior, membre de l’Institut i del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular des del 2003.
Salvador Ventura, Raquel Piqué i el VHIR reben els premis Narcís Monturiol
La Generalitat va lliurar, en un acte institucional que va tenir lloc el 25 de gener, la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic als professors Salvador Ventura, del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular, i Raquel Piqué, del Departament de Prehistòria, i la placa Narcís Monturiol al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
Salvador Ventura Premi Transferència UAB 2022
El Consell Social atorga el Premi Transferència UAB 2022 a Salvador Ventura Zamora, investigador de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina i professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB.
Natalia Sánchez, premiada pel programa L'Oréal-Unesco 'For Women in Science' 2022
Una recerca de Natalia Sánchez, investigadora del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB, ha estat premiada pel programa L'Oréal-UNESCO 'For Women in Science', que cada any reconeix els treballs més capdavanters de cinc investigadores nacionals amb menys de quaranta anys.
Concursos de professorat
Oferta de Contractació de dues places de professorat al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular en la 2ª convocatòria 2022 del Programa SERRA HÚNTER.