Actualitat
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Obtenen amb IA el mapa més complet de les interaccions clau per a la supervivència dels bacteris
Investigadors de la UAB han elaborat el mapa més complet fins ara de l’interactoma essencial dels bacteris, és a dir, de com es combinen i interactuen les proteïnes per dur a terme funcions essencials per a la seva supervivència. La recerca, publicada a la revista eLife, ha emprat l’eina d’intel·ligència artificial AlphaFold per predir i modelar més de 1.400 interaccions. Els resultats han revelat detalls fins ara desconeguts d’aquests mecanismes i ofereixen possibles dianes per al desenvolupament de nous antibiòtics.
Assumpció Bosch renova com a Directora del departament de Bioquímica i Biologia Molecular per un nou mandat.
Assumpció Bosch renova com a Directora del departament de Bioquímica i Biologia Molecular per un nou mandat.
Un estudi identifica una estratègia per evitar la resistència a la teràpia contra el càncer
Un equip del VHIR i de la UAB destaca la proteïna ERK5 com a factor clau en la resistència a fàrmacs contra el càncer. Les teràpies anticàncer basades en fàrmacs agonistes de la via de TRAIL són interessants perquè maten les cèl·lules tumorals sense afectar les cèl·lules normals, però no han aconseguit bons resultats en assaigs clínics a causa de la resistència dels tumors. La inhibició d'ERK5 emergeix com una estratègia prometedora per restaurar la sensibilitat dels tumors als tractaments oncològics.
Desenvolupen la base de dades més completa per a l'estudi de l'agregació de proteïnes
Investigadors de l’IBB-UAB han desenvolupat la base de dades més completa disponible a data d’avui per comprendre les bases de l’agregació proteica, fenomen associat a l’envelliment i a diverses patologies. El nou recurs, A3D-MOBD, aplega els proteomes de dotze dels organismes model més estudiats que abasten clades biològics distants i conté més de mig milió de prediccions de regions proteiques amb propensió a formar agregats.
Acte Homenatge al doctor Josep Vendrell i Roca
El Rector Magnífic de la Universitat Autònoma de Barcelona, el doctor Javier Lafuente Sancho, i el degà de la Facultat de Biociències, el doctor Isidre Gibert i González, es complauen a convidar-vos a l’Acte d’Homenatge al doctor Josep Vendrell i Roca, que tindrà lloc el dimarts 31 d’octubre de 2023, a les 12:30 h a la Sala d’Actes de l’Edifici C.
La companyia biofarmacèutica Kriya adquireix l'spin-off de la UAB Tramontane Therapeutics
L’empresa desenvoluparà un programa de teràpia gènica per a l'esteatohepatitis no alcohòlica (NASH) i altres malalties prevalents
Aprovades la normativa i la comissió per a la redacció dels nous estatuts de la UAB
El Claustre de la UAB s'ha reunit avui en una sessió extraordinària per aprovar les normes de funcionament de la Comissió Redactora dels Estatuts de la Universitat, així com el procés d'elaboració i de presentació de la proposta de redactat al propi Claustre, que haurà d'aprovar els nous estatuts al final del procés. S'ha procedit, també, a l'elecció dels membres de la Comissió Redactora, que estarà formada per quatre representants del personal docent, quatre de l'alumnat i quatre del personal administratiu.
Oberta la convocatòria de professorat substitut per al curs 2023-2024
La UAB obre una convocatòria per crear les borses de professorat substitut per a cadascuna de les àrees de coneixement. Amb aquestes borses es cobrirà la docència amb la nova figura del professor substitut per suplir el professorat permanent que tingui reduïda la seva activitat docent, així com altres necessitats de cobertura que es produeixin de forma sobrevinguda al llarg del curs. El termini de presentació estarà obert entre el 8 i el 16 de juny.
Convocatòria de concursos per a la contractació de professorat ajudant doctor/lector UAB 2023/D/LEM/CL/4
Convocatòria de concursos per a la contractació de professorat ajudant doctor/lector UAB 2023/D/LEM/CL/4
Convocatòria núm. 2023/D/LEM/CL/4 - Professorat lector Programa Serra Húnter
Una dieta hipocalòrica atenua canvis cerebrals relacionats amb la pèrdua de memòria associada a l'edat
Un estudi coordinat des de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) estudia en rates velles els efectes que té una dieta de restricció calòrica sobre l’hipocamp, una estructura cerebral crítica en processos d’aprenentatge i memòria. Els resultats corroboren que hi ha una millora cognitiva derivada de la dieta i conclouen que va lligada a una reducció dels nivells d’inflamació i pèrdua neuronal a l’hipocamp.