Actualitat
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Curen amb una única administració de teràpia gènica la malaltia hepàtica MASH, vinculada a l'obesitat i la diabetis
Investigadors de la UAB han aconseguit revertir en ratolins model una malaltia hepàtica vinculada a l'obesitat i la diabetis que afecta més de 40 milions de persones, l'esteatohepatitis associada a disfunció metabòlica (MASH). Els resultats han estat obtinguts amb una única administració intramuscular dels vectors virals terapèutics. La investigació també ha determinat que la major part de les persones obeses, amb diabetis tipus 2 i amb MASH podrien beneficiar-se de la teràpia. Els resultats seran la base d’un futur assaig clínic de la companyia biofarmacèutica Kriya.
Histones per frenar les infeccions bacterianes
Un estudi amb participació d’investigadores de la UAB ha analitzat l'activitat antimicrobiana d'histones humanes davant de diferents bacteris, tant en solució com en biofilm. Els resultats obren la porta a trobar nous tractaments més efectius, especialment davant infeccions per Pseudomonas aeruginosa, principal responsable del desenvolupament de ferides cròniques i insuficiència pulmonar en pacients amb fibrosi quística i altres malalties respiratòries.
El projecte Nano-ERT aconsegueix finançament del programa CaixaImpulse
La investigadora de l’IBB Julia Lorenzo dirigeix el projecte Nano-ERT, una tecnologia que millora les teràpies de reemplaçament enzimàtic.
Vacunes per combatre malalties neurodegeneratives: una revisió
Investigadors de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) i de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) han revisat l’estat actual de l’aplicació de la immunoteràpia activa que s’està investigant per tractar i prevenir malalties com l’Alzheimer i el Parkinson. La revisió s’ha publicat a la revista Trends in molecular medicine.
Ampliació de Borsa de professorat substitut per al curs 2024-2025
S'ha publicat una ampliació de la Borsa de professorat substitut per al curs 2024-2025
Convocatòria de 2 places de Personal Investigador Predoctoral en Formació curs 2024-2025
S'ha publicat una convocatòria de 2 places de Personal Investigador Predoctoral en Formació per al curs 2024-2025
Expliquen l'organització de l'ADN als cromosomes a partir d'interaccions repetitives entre nucleosomes
Un article del professor de la UAB Joan-Ramon Daban analitza en profunditat els problemes físics associats a l'empaquetament de l'ADN, que sovint s'han deixat de banda en els models estructurals dels cromosomes. L’estudi publicat a la revista Small Structures demostra que l’organització multilaminar de l'ADN, proposada a partir de recerca experimental prèvia feta a la UAB, és totalment compatible amb les propietats estructurals i funcionals dels cromosomes. Aquesta organització es pot explicar a partir d’interaccions febles entre nucleosomes, que són els blocs repetitius que pleguen la doble hèlix d’ADN.
Una spin-off de la UAB entra al mercat borsari tecnològic Nasdaq
L'empresa nord-americana ANEW Medical, spin-off de la UAB que compta amb dues llicències de teràpia gènica per aturar la progressió de malalties neurodegeneratives desenvolupades i patentades per investigadors de la Universitat, comença a cotitzar al Nasdaq. Les teràpies llicenciades es basen en la proteïna antienvelliment Klotho i han demostrat, en ratolins, que protegeixen contra els dèficits cognitius associats a l’envelliment i retarden l’aparició de malalties com l’esclerosi lateral amiotròfica o la d’Alzheimer.
Salvador Ventura, nou director de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)
El doctor Salvador Ventura Zamora ha sigut nomenat director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)-CERCA pel Patronat de la institució. Ventura assumirà la direcció de l’I3PT a partir de l’1 de setembre de 2024.
XX Jornada Científica del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular
La Jornada Científica del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular arriba enguany a la seva XX edició. Tindrà lloc el proper dimarts 11 de juny a la Sala de Graus de la Facultat de Biociències, i anirà precedida per la celebració el dia abans de la Segona Jornada del Programa de Doctorat en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina. Adjuntem les dues agendes.