Qualitat del mitjà
Feu una narrativa a partir dels indicis de qualitat de l'editorial on s'ha publicat el vostre llibre o capítol.
Consulteu les fonts a la taula 1 d'ANECA i AQU.
Consulteu la valoració de l'editorial al Scholarly Publishers Indicators (SPI), ie-CSIC, el Sello de Calidad en Edición Académica (CEA-APQ), la Norwegian list o el Publication Forum (JUFO).
També podeu consultar el nombre de llibres d'aquesta editorial al Book Citation Index i a Scopus.
- Doneu les dades de l’any de publicació del llibre o les més properes.
- No cal ser reiteratius amb les dades. Si al Scholarly Publishers Indicators (SPI) trobeu dades molt favorables us recomanem no donar dades de la resta de fonts o almenys no de totes elles.
- Al SPI consulteu a la pàgina Prestigio editorial els resultats de l'any més proper a la publicació del llibre, tant de la classificació general com de la classificació per disciplines. Apunteu la posició al rànquing i l'ICEE. El SPI dona altres dades d'editorials espanyoles com els procediments de selecció d'originals o l'especialització temàtica.
- L'Índice de editoriales CSIC assigna un valor a les editorials (alt, mitja o baix) i la seva segona edició és del 2018.
- El Sello de Calidad en Edición Académica (CEA-APQ) atorga un segell a les editorials universitàries que superen un procés d'avaluació.
- La Norwegian list, oficialment el Norwegian Register for Scientific Journals, Series and Publishers (NSD), avalua editorials amb nivell 1 (estàndard) o 2 (alt).
- El Publication Forum (JUFO) està elaborat per la Federation of Finnish Learned Societies i avalua i classifica les editorials en 3 nivells: 1 (baix), 2 (mitjà) i 3 (alt).
- Consulteu també la pàgina web de l'editorial cercant indicis de qualitat (com la signatura del SDG Publishers Compact) i d'internacionalització (percentatge de revisors filiats a institucions estrangeres).
El llibre va ser publicat al 2016 en format digital i paper per Routledge, una editorial anglesa d’àmplia tradició (va néixer el 1836) i que actualment és una subdivisió del grup Taylor & Francis. És una editorial especialitzada en publicacions acadèmiques de Ciències Socials i Humanitats.
La qualitat d’aquesta editorial queda palesa al consultar el Scholary Publishers Indicators que, al seu estudi de prestigi editorial del 2014, situa a Routledge al 3r lloc entre les editorials estrangeres amb un ICEE de 46, el mateix que la primera editorial espanyola. Routledge continua mantenint el 3r lloc a l’estudi de 2018; en aquest any es canvia el càlcul de l’ICCE i el de Routledge és de 1153, bastant per sobre de la primera editorial espanyola (Tirant Lo Blanch amb un ICCE de 1037). També a l’Índice de Editoriales CSIC (ie-CSIC v. 2.0) de l’any 2018, que analitza més de 6.600 editorials i els assigna un valor (baix, mig o alt) Routledge té un valor alt.
La qualitat de l'editorial també es manifesta per la seva presència al Book Citation Index amb gairebé 19.000 llibres, més de 1.200 de Dret. A Scopus es troben més de 6.300 llibres, la major part de Ciències Socials i Humanitats. També està present a plataformes de llibres en accés obert com DOAB.
A la pàgina web de l’editorial podem veure que ha signat la SDG Publishers Compact, un acord de la ONU amb la indústria editorial en suport dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest pacte inclou l'obtenció de la certificació de publicació CarbonNeutral® per als seus llibres i revistes impresos.
Tots els llibres de la editorial estan revisats per experts de forma anònima. També volem afegir que el seu cos editorial és molt ampli, amb especialització per disciplines i internacional, amb una considerable presència de personal a Àsia, sobretot a l'Índia.
[Fonts consultades: Scholary Publishers Indicators, ie-CSIC, Book Citation Index, Scopus, pàgina de l'editorial. Data de consulta: 25/07/2024]