Ciència oberta a la societat
Narreu el número de participants no acadèmics o grups socials involucrats en l’elaboració del vostre llibre o capítol.
Consulteu les fonts a la taula 1 d'ANECA i AQU.
Disposeu de Scistarter, un portal que connecta investigadors i persones interessades a treballar en els seus projectes de recerca. Inclou una base de dades de projectes i podeu afegir-hi projectes un cop registrats.
- Registreu el vostre projecte a Scistarter si necessiteu col·laboració ciutadana. Hi ha projectes de totes les àrees del coneixement.
- Encara que no tingueu un projecte a Scistarter narreu si heu utilitzat col·laboració ciutadana per fer el vostre llibre o capítol, la tipologia, el número de col·laboradors i la seva importància per l'elaboració del vostre treball.
La recerca en la que es basa el capítol va ser feta al 2010 amb la voluntat d’identificar els factors que condueixen al desistiment després de l'empresonament.
Aquesta recerca es va basar en entrevistes narratives a homes empresonats a la província de Barcelona per delictes contra la propietat o tràfic de drogues i que finalitzaven la condemna entre abril i octubre de 2010. En la primera onada es van entrevistar 67 reclusos en les darreres setmanes de la seva condemna. Per obtenir aquesta mostra, l’equip educatiu del centre va demanar als interns amb condemnes en venciment que participessin en l'estudi i la taxa de consentiment per al procés de mostreig va ser del 61%. En la segona onada a 36 dels 67 participants se'ls va fer un seguiment i una nova entrevista durant el període comprès entre un any i dos anys després de l'expiració de la pena de presó. A banda de les entrevistes, es van obtenir dades sobre l'origen social mitjançant un calendari de la història de la vida, i les dades sobre el reincarcerament durant els dos anys posteriors a l'expiració de les condemnes van ser facilitades pel Servei Penitenciari de Catalunya.
Aquesta recerca va donar lloc a aquest capítol i a dos articles. Reproduïm un fragment d’un dels articles on agraïm la col·laboració rebuda:
“Agradecemos a la Dirección General de Servicios Penitenciarios y Rehabilitación del Departamento de Justicia de Cataluña (DGSPR) y, muy especialmente, a Miquel Ángel Esteban, Jefe del Servicio de Rehabilitación, por poner a nuestra disposición la información necesaria para seleccionar y contactar con los participantes. También al conjunto de profesionales de los centros penitenciarios que nos han facilitado el acceso a las personas entrevistades. (...) Por último, agradecemos muy especialmente a todas y cada una de las personas entrevistadas la disposición a compartir sus vivencias con nosotros.”
Martí, J. i Cid, J. (2015). Encarcelamiento, lazos familiares y reincidencia: explorando los límites del familismo. Revista internacional de Sociologia, 73 (1). http://dx.doi.org/10.3989/ris.2013.02.04