Qualitat en la gestió del mitjà
Feu una narrativa que destaqui la rellevància de l’espai expositiu on s’ha fet l’acte. Destaqueu també les entitats o organismes que donen suport a l’exposició. Destaqueu-ne els valors socials i la seva projecció.
Disposeu de la Taula 1 d'ANECA i AQU.
Les fonts possibles d’on extreure dades poden ser molt diverses. Escolliu les dades de fonts fiables i contrastades.
En aquesta mètrica heu de destacar la rellevància de l’espai expositiu. Per fer-ho, utilitzeu totes aquelles fonts que se us acudeixin que permeten evidenciar aquesta rellevància.
- Indiqueu de quin tipus d’espai expositiu es tracta (museu, galeria...)
- Destaqueu la projecció nacional o internacional de l’espai.
- Presenteu l’espai amb xifres i referències.
- Expliqueu relacions amb altres espais o centres reconeguts.
- Feu constar els valors del centre cap a l’àmbit temàtic i cap a la societat.
- Comenteu totes les accions del centre que li donin prestigi i rellevància
L’exposició va ser organitzada amb la Fundació Mies van der Rohe i l’associació Arquitectes per l’Arquitectura.
La Fundació Mies van der Rohe va ser creada el 1983 per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu inicial de reconstruir el Pavelló Alemany, dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich per a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. A més de conservar i difondre el coneixement sobre el Pavelló Mies van der Rohe, la Fundació també fomenta el debat i la sensibilització sobre temes d’arquitectura i urbanisme contemporanis.
La Fundació organitza, juntament amb la Comissió Europea, el Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premis Mies van der Rohe, que és un dels premis d’arquitectura més prestigiosos d’Europa. Aquests premis reconeixen i recompensen la qualitat de la producció arquitectònica a Europa, incloent-hi el talent emergent i jove.
La Fundació impulsa el debat, la difusió i la sensibilització sobre temes d’arquitectura i urbanisme contemporanis. També promou l’estudi de l’obra de Ludwig Mies van der Rohe, de Lilly Reich i del Moviment Modern.
La Fundació du a terme, a més a més d’exposicions itinerants, nombrosos projectes com conferències, debats, tallers i col·laboracions amb institucions acadèmiques per promoure la recerca i el debat sobre l’arquitectura moderna i contemporània i ajudar a definir les tendències i els reptes del futur d’aquesta àrea.
L’associació Arquitectes per l’Arquitectura (AxA), creada el 2011, defensa l’arquitectura com a eina de progrés i com a reflex cultural de la societat. L'Associació actua com a plataforma d’opinió i acció per valorar l’interès sobre l’arquitectura a Catalunya. Des d’AxA es fa una defensa de l'arquitectura com a bé d'interès comú i part de la cultura, entre d’altres.
L'espai expositiu on es va poder visitar l’exposició va ser el Museu Marítim de Barcelona (MMB). El Museu Marítim de Barcelona és un espai per a la interpretació i difusió de la cultura marítima catalana mitjançant la recerca, conservació i salvaguarda del patrimoni marítim català. A nivell nacional destaca per la seva rica col·lecció d’objectes i documents històrics, així com per la seva tasca educativa i de recerca. Internacionalment és reconegut com un referent en la cultura marítima mediterrània, participant en col·laboracions i exposicions de gran rellevància i contribuint a la conservació i investigació del patrimoni marítim global.
Durant l’any 2019, l’any de l’exposició, el museu va tenir un total de 213.001 visitants, segons la memòria del Museu d’aquell any.
[Fonts: pàgina web de la Fundació Mies van der Rohe, pàgina web d’Arquitectes per l’Arquitectura (AxA), pàgina web i memòria del Museu Marítim de Barcelona. Consulta: 14/10/2024].