Ciència oberta a la societat
Expliqueu tot allò que considereu sobre l’accés a l’exposició i la participació dels visitants. Quines facilitats d’accés ha tingut a l’hora d’arribar al públic.
Disposeu de la Taula 1 d'ANECA i AQU.
Les fonts possibles d’on extreure dades poden ser molt diverses. Escolliu les dades de fonts fiables i contrastades.
- Doneu informació sobre l'accés a l’exposició (gratuïta, itinerant, virtual...)
- Poseu en valor la possibilitat de visitar l’exposició de manera virtual.
- Expliqueu els valors de l’exposició i de l’espai expositiu cap a la societat.
- Detalleu les possibilitats de participació per part de la societat.
L’exposició va ser organitzada amb la Fundació Mies van der Rohe que treballa per sensibilitzar el públic sobre la importància de l’arquitectura en la societat i promoure el coneixement sobre el patrimoni arquitectònic.
A més a més, l’objectiu de l’exposició no era només mostrar projectes arquitectònics de valor sinó fer entendre i fer reflexionar els visitants sobre quin model de ciutat es vol, pretén remoure la consciència dels ciutadans i tenir un impacte en la visió que tenen sobre l'arquitectura com a element social, no només com a disciplina de construcció d’edificis.
És en aquest sentit que es van organitzar dos actes paral·lels que buscaven i permetien l’assistència gratuïta i la participació dels ciutadans (taula rodona el dia 30 d’octubre de 2019, per a la inauguració, i conferència en format petxa-kutxa on es van presentar deu ponències el dia 9 de gener de 2020). Ambdós esdeveniments van estar oberts al públic de manera gratuïta. A més a més, la taula rodona va ser gravada i pot visualitzar-se encara ara a la xarxa: Arquitectures arran d’aigua (consulta 15 d’octubre de 2024).
El Museu Marítim és un espai obert i accessible a tota la societat i coopera amb les persones i les organitzacions. El Museu dona molta importància a la relació de Catalunya i la seva ciutadania amb la mar, fet diferencial amb d’altres museus de temàtica marítima. El Museu destaca a la pàgina web els seus valors entre els que veiem l’obertura a la societat, la creació i difusió del coneixement, la participació i l’accessibilitat universal, valors relacionats estretament amb el moviment de la ciència oberta.
A més a més, el Museu té una Fundació de suport al Museu Marítim i Drassanes Reials de Barcelona, constituïda l’any 2006, que té la finalitat d’obrir el Museu a la participació i col·laboració del món empresarial i de la societat civil organitzada, així com d’altres entitats públiques.
[Fonts: pàgina web de la Fundació Mies van der Rohe, pàgina web del Museu Marítim de Barcelona. Consulta: 15/10/2024].