Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Art i Musicologia

Opus One presenta mundialment el seu projecte amb un concert en streaming.

25 maig 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El proper vint-i-cinc de maig l’orquestra Opus One, creada i dirigida pel professor de l’Àrea de Música Francesc Xavier Alern, emetrà en streaming un concert des del Sincrotró Alba de Barcelona

Els components del grup Opus One

En aquest concert Opus One presentarà formalment el seu projecte interpretant l’obra Tubular Bells del compositor britànic Mike Oldfield, un clàssic de la música contemporània del que enguany es celebra el cinquantenari de la seva publicació.

L’esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Opus One amb la Unitat d’Audiovisuals i Multimèdia de l’Àrea de Comunicació i Promoció de la UAB, el Vicerectorat de Cultura i el Barcelona Synchrotron Park.

El concert es podrà veure gratuïtament i serà difós arreu del món en diferents horaris des de la pàgina de Youtube de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Opus One és una orquestra de setze músics entre els que hi ha professors i exalumnes de la UAB. La seva proposta consisteix en oferir una interpretació de Tubular Bells acurada, sense anacronismes i amb el màxim respecte per l’esperit del mític enregistrament de 1973.

Una de les característiques més rellevants del projecte Opus One és que compta, per a la seva gira, amb la participació de les cantants que van treballar directament amb Mike Oldfield als anys 80. Estem parlant de Maggie Reilly (Moonlight Shadow, To France...), Barry Palmer (Crime of Passion, Discovery...) i Anita Hegerland (Pictures in the Dark, North Point...)

La gira estatal començarà el dia 13 de juny amb un concert al Palau de la Música Catalana de Barcelona amb Maggie Reilly, seguirà el 30 del mateix mes a l’Auditori de Girona amb Barry Palmer i a Sevilla i Palma (6 de juliol i 19 d’agost respectivament) amb Anita Hegerland i Barry Palmer.

Dins de