Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Art i Musicologia

Francesc Torres: Presentació de la Campana Hermètica i xerrada amb els alumnes del grau en Historia de l'Art

20 abr. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El reconegut artista Francesc Torres es trobarà el proper dijous 20 d’abril amb els alumnes del grau en Història de l’Art per presentar el seu llibre autobiogràfic La campana Hermètica, editat per Univers, del Grup Enciclopèdia.

Coverta de la Campana Hermètica de Francesc Torres

Francesc Torres, artista catalano-nord-americà, nascut a Barcelona l’any 1948. Pioner del videoart, ha treballat en el camp de l’escultura, l’art conceptual, la fotografia i la instal·lació multimèdia, també en l’espai públic i en les arts escèniques. Ha viscut a París, Chicago, Nova York, San Francisco i Berlín i ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals. La reflexió crítica i la memòria històrica són alguns dels seus temes centrals. Per complicar més les coses, també escriu.

 

A la seva darrera obra La Campana Hermètica, Francesc Torres pren com a punt de partida una peça autobiogràfica exposada al MACBA i mira enrere per a regalar-nos unes memòries honestes, substancioses i esmolades que entrellacen la biografia personal amb l’evolució de l’art i la història universal. Una mirada lúcida i crítica, que, a vegades amb un to sarcàstic, aborda els grans temes del pensament contemporani i reivindica la memòria personal i col·lectiva.

Data 20 d’abril de 2023, a les 11:30 hores

Lloc: Aula 603 de la Facultat de Filosofia i lletres

Activitat adreçada als estudiants del grau en Història de l’Art

 

Dins de