Xarxes
Més enllà de la feina que es fa dins la UAB mateixa, hi ha diferents xarxes d’universitats que treballen l’ApS en les quals la UAB participa.
En l’àmbit català, la Xarxa ApS(U)Cat és la xarxa de referència i ha estat l’encarregada d’organitzar el XI Congrés Nacional i V Internacional d’Aprenentatge Servei Universitari (Barcelona 2023). En l’espanyol, se n’encarrega la Red Universitaria Española de Aprendizaje-Servicio (ApS-U).
Xarxes
La Xarxa d’Aprenentatge Servei de les Universitats Catalanes [ApS(U)CAT] és una xarxa jove que neix el juliol del 2015 amb l’objectiu d’intercanviar experiències i construir coneixement respecte de la promoció, implementació, avaluació i institucionalització de l’aprenentatge servei en el context de les universitats catalanes.
La Xarxa ApS(U)CAT està formada per professorat de totes les universitats catalanes, i resta oberta també a les entitats amb qui es desenvolupen els projectes d’ApS, a més dels estudiants que hi estan interessats. Des de la seva constitució, la Xarxa es reuneix un cop l’any, normalment el mes de juliol. Cada trobada reuneix totes aquelles persones interessades a debatre i aprofundir en temes relacionats amb l’aprenentatge servei universitari, alhora que s’acorden les línies de treball que s’han de desenvolupar durant el curs acadèmic. Fins ara, s’han organitzat trobades a la Universitat Pompeu Fabra (2015), a la Universitat Autònoma de Barcelona (2016), a la Universitat Rovira i Virgili (2017) i a la Universitat de Girona (2018).
Declaració de la Xarxa d’Aprenentatge Servei de les Universitats Catalanes
Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.
La Red Universitaria Española de Aprendizaje-Servicio (ApS-U) és una iniciativa de professors universitaris que incorporen la perspectiva de l’ApS en la docència i investigació, que pretén ser un espai virtual per a professionals de l’àmbit universitari i no universitari on poder ampliar els coneixements sobre l’ApS.
La seva visió és la difusió i desenvolupament de projectes educatius i socials basats en l’ApS-U, en tant que contribueixen a millorar el desenvolupament, l’aprenentatge, la formació i el benestar dels nostres infants i joves especialment.
La seva missió és enfortir la col·laboració efectiva en l’àmbit de la docència, la investigació i l’acció social basada en l’ApS-U entre els membres que configuren la xarxa i les institucions en què treballen.
També podeu accedir a la Red Española de Aprendizaje-Servicio (REDAPS), que és una associació sense ànim de lucre que té com a missió difondre l’aprenentatge servei, potenciar la col·laboració entre els grups territorials i representar-los davant d’altres institucions de caràcter supralocal.