Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Antropologia Social i Cultural

In Memoriam. "De lejos y tan cerca. Teresa San Román: memorias de una letra menuda"

18 oct. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 14 d’octubre va tenir lloc la Inauguració del Curs Acadèmic 2024-25 a l’Auditori de la Facultat de Lletres amb un sentit homenatge i record de la catedràtica Teresa San Román. 

In Memoriam Teresa San Román

L’acte va comptar amb un parlament de la Degana de la Facultat de Filosofia i Lletres,  Margarita Freixas, i del director del Departament d’Antropologia Social i Cultural, Hugo Valenzuela. A continuació, la catedràtica emèrita Aurora González va dedicar uns minuts a glossar aspectes biogràfics, polítics i intel·lectuals de la trajectòria de la Teresa. 

Finalment, la Dra. Manuela Cantón, de la Universidad de Sevilla, va pronunciar la conferència “De lejos y tan cerca. Teresa San Román: memorias de una letra menuda”,  on va combinar de manera original i molt propera diferents vessants de la vida personal, acadèmica i social de Teresa San Román, ressaltant l’enorme petjada de la seva personalitat i de la seva obra en el seu propi treball sobre el poble gitano, així com per a diferents generacions de l’antropologia. 

Durant l’acte es va fer el passi d’un emotiu documental editat pel professor Jordi Grau, amb testimonis de professores, professors, companyes i companys tot recordant la Teresa. 

Enllaç vídeo: https://youtu.be/T_BsAB1dSvQ?feature=shared

Dins de