Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Antropologia Social i Cultural

Concessió del projecte "La construcció de la pau i la recuperació de la memòria democràtica a la Ribera de l'Ebre"

15 maig 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Concessió del projecte “La construcció de la pau i la recuperació de la memòria democràtica a la Ribera de l’Ebre", dins la convocatòria d’ajuts a la recerca Creu Casas Sicart de la Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Muntaner, per a recerques en els àmbits local i comarcal que incorporen la transferència de coneixement.

Foto Projecte Rivera d'Ebre

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha impulsat aquest projecte amb l’equip de recerca i formació format per Virginia Fons i Julieta Olaso, professores del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB, i Sandra Ordoño, investigadora de la secció d'Etnologia del CERE.

El projecte “La construcció de la pau i la recuperació de la memòria democràtica a la Ribera de l’Ebre” proposa aprofundir, des d’una mirada etnogràfica, en el coneixement de les conseqüències de la Guerra civil i la dictadura a la Ribera de l’Ebre, construint espais intergeneracionals de reflexió, producció social i pensament crític.

D’una banda, el projecte recuperarà la memòria com a un imperatiu de memòries en perill d’extinció, amb les especificitats de gènere. I per l’altra, capacitarà les noves generacions per recuperar-la, a través de tallers. Per tant, des d'un abordatge regional, l’interès recau en analitzar el franquisme, no com a circumstàncies del passat, sinó com una experiència col·lectiva, transversal i actual.

Dins de