Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Antropologia Social i Cultural

Concessió d'un projecte per a l'estudi i millora del barri de Can Puiggener (Sabadell)

15 maig 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Concessió d’un projecte per a l’estudi i millora del barri de Can Puiggener (Sabadell), dins la convocatòria d’ajuts a la recerca Creu Casas Sicart de la Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Muntaner, per a recerques en els àmbits local i comarcal que incorporen la transferència de coneixement.

Foto Projecte Sabadell

El projecte es dedicarà a fer un estudi sobre el barri de Can Puiggener de Sabadell, el més petit en nombre d’habitants, amb una alta diversitat cultural i força segregat del conjunt urbà. El durà a terme el grup de recerca EMIGRA i la Fundació Bosch i Cardellach, en la seva línia FBC-Lab sobre temes de preocupació per la ciutat.

L’equip del projecte el formen Silvia Carrasco i Teresa Tapada, professores del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB; Arnau Ribot, graduat en antropologia i economia per la UAB; Marga Pérez-Costa, mestra i voluntària en programes socials al barri de Can Puiggener, i Glòria Dalmau, historiadora i directora de la Fundació Bosch i Cardellach.

La directora d’EMIGRA, Sílvia Carrasco, explica que “l’estudi social d’entorns urbans segregats que acumulen indicadors de desigualtat i complexitat sociodemogràfica ha de superar enfocaments miserabilistes i seguir models innovadors i participatius”.

L’estudi inclourà un petit audiovisual a mode de sensibilització i retorn, i els resultats hauran de servir per millorar les actuacions polítiques i socials.

Dins de