Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Antropologia Social i Cultural

Territoris de vida al límit. Comunals de pastura de les muntanyes del mediterrani en el segle XXI

16 maig 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

S’inaugura l’exposició: TERRITORIS DE VIDA AL LÍMIT.COMUNALS DE PASTURA DE LES MUNTANYES DEL MEDITERRANI EN EL SEGLE XXI.

El grup AHCISP i la XIPE, del Departament d’Antropologia Social i Cultural i la Facultat de Filosofia i Lletres, us conviden a la inauguració d’aquesta exposició el dimecres 17 de maig, a les 12 h., a la Sala Tarotdequinze.   

Exposicio Territori

A l’acte d’inauguració hi participaran  Josep Lluis Mateo / Montserrat Clua (AHCISP/XIPE-UAB), Pablo Domínguez (CNRS-LPED -AHCISP/XIPE-UAB), Francisco Godoy (AHCISP/XIPE-UAB) i Pau Sanosa (AHCISP-UAB). L’exposició romandrà oberta del 17 de maig fins el 2 de juny de 2023. 

Entre 2017 i 2019, el projecte EXPLORA Patrimonialització socioecològica en comunals d’Espanya i Marroc (finançat pel MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD: CSO2015-72607-EXP), constituït per un equip interdisciplinar liderat per investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona en col·laboració estreta amb la Estación Experimental del Zaidín-CSIC de Granada, portà a terme una recerca sobre l’organització comunal de les pastures de muntanya de Castril (Granada), Santiago i Pontones (Jaén): https://raco.cat/index.php/Periferia/article/view/10.5565-rev-periferia.705 Els resultats d’aquest treball formen part ara d’una exposició temporal en el Museu Virtual d’Ecologia Humana, així com del OSU Pytheas de Marsella (https://cpm.osupytheas.fr/index.php/es/accueil-es/), juntament amb imatges d’altres regions de pastura comunal de la Mediterrània (Marroc, Montenegro i Turquia. Inaugurada el març del 2020 en format virtual, està disponible a la xarxa, i ara també en format presencial, itinerant, amb quatre versions circulant en diferents llengües i països del Mediterrani. En aquesta mostra a la Facultat de Filosofia i Lletres podrem observar les imatges en viu i l’exposició virtual.  

Dins de