La indústria alimentària és la primera branca industrial al nostre país, amb un augment de facturació i ocupació any rere any. A la UAB et preparem de la manera més tecnològica i professional possible
Vols estudiar un grau amb gran futur professional? Et preocupa trobar feina quan acabis els estudis? El grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments et prepara per treballar a la indústria alimentària, la qual és la primera branca industrial del país. És un dels graus amb un índex d’ocupabilitat més alt.
A la UAB disposem d’instal·lacions industrials perquè puguis conèixer i treballar amb equips reals de la indústria alimentària. El professorat té una gran experiència científica i industrial contrastada i col·labora amb empreses de diversos sectors alimentaris, per la qual cosa ofereix una docència actualitzada i de qualitat.
Podràs realitzar pràctiques dins d’un enorme ventall d’empreses alimentàries que inclouen tots els sectors, tant a Catalunya com a l’estranger, gràcies als programes de mobilitat.
Sortides professionals
El seguiment dels estudis capacita per a la inserció laboral en els àmbits dedicats a:
- Direcció de producció i transformació
- Innovació i desenvolupament de nous aliments i processos
- Gestió de la qualitat i de la seguretat dels aliments (empresa i Administració)
- Consultoria i assessorament empresarial
- Màrqueting i comercialització
- Docència i investigació
Testimonis
El que més m'agrada de ser Tecnòleg dels Aliments és la versatilitat que ofereixen aquests estudis i la immensa internacionalització d'aquest camp.
Arnau Vilas
Programes de mobilitat
Erasmus estudi
El programa Erasmus facilita als alumnes matriculats en universitats europees l'estada acadèmica en una altra universitat europea (de tres mesos a un curs acadèmic complet) o les pràctiques en una empresa, i el posterior reconeixement dels estudis cursats a l'estranger.
Actualment s'ofereixen 18 places que es distribueixen en un total de 9 convenis signats amb universitats de França, Portugal, Finlàndia, Països Baixos, Alemanya i Austria.
Eramus pràctiques
Aquesta modalitat permet que els estudiants no titulats puguin realitzar estades de pràctiques en empreses o institucions d'altres països europeus.
SICUE-Sèneca
El programa d'intercanvi SICUE té com a objectiu facilitar els intercanvis d'estudiants dins de l'Estat Espanyol.
Actualment s'ofereixen un total de 9 places per anar a Granada, León, Múrcia, Saragossa i València.
Programa Propi de la UAB
El Programa Propi de la UAB facilita als alumnes matriculats a la nostra universitat l'estada acadèmica d'un curs en una altra universitat no europea i també el reconeixement posterior dels estudis cursats a l'estranger.
Actualment s'ofereix una plaça al Brasil i una als EEUU
En el pla d’estudis de graduat/da en Ciència i Tecnologia dels aliments, a 4t curs, consta la matèria “Pràcticum”. Aquesta inclou una única assignatura amb el mateix nom, obligatòria i de 12 crèdits (equivalent a 300 h). El Pràcticum és una activitat que l'estudiant fa a una entitat, privada o pública, nacional o internacional, per complementar la seva formació universitària i apropar-lo a l'àmbit professional on exercirà la seva activitat. Per tant, ha de permetre l’estudiant:
conèixer la metodologia de treball adequada a la realitat professional;
desenvolupar competències tècniques, metodològiques, personals i participatives;
obtenir experiència que faciliti la incorporació al mercat de treball;
reforçar els valors de la innovació, la creativitat i l'emprenedoria.