Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB nomena la metgessa Ingrid E. Lundberg com a doctora 'honoris causa'

24 abr. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Consell de Govern de la UAB ha aprovat el nomenament com a doctora honoris causa d'Ingrid E. Lundberg, professora de la Divisió de Reumatologia del Departament de Medicina de l’Institut Karolinska (Suècia) i consultora sènior de l'Hospital Universitari Karolinska. El nomenament ha estat proposat per la Facultat de Medicina, i la cerimònia d'investidura, encara sense data, tindrà lloc properament. Albert Selva, catedràtic del Departament de Medicina, actuarà com a padrí.

Ingrid E. Lundberg

Lundberg va estudiar medicina i es va doctorar al propi Karolinska Institutet, i va ampliar la seva formació als Estats Units, concretament a la Clínica Mayo de Rochester i a la Facultat de Medicina de Harvard. Els seus estudis s'han centrat en les miositis o miopaties inflamatòries. Entre les seves aportacions, destaquen l'estudi genètic d'aquestes malalties i l'esforç internacional per fixar uns criteris classificatoris homogenis i útils: establir un registre europeu amb més de 5.000 malalts afectats per aquestes malalties ha ajudat a adquirir un millor coneixement de les seves complicacions i ordenar aquest grup de malalties autoimmunitàries sistèmiques. És la responsable de l'European Myositis Network (EUMYONET) a l'European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR), ha dirigit més de trenta tesis doctorals i va ser l'organitzadora de la primera conferència mundial per a l'estudi de les miositis, que té lloc regularment cada dos anys.

Pel que fa a la seva cooperació amb la UAB, col·labora amb el Departament de Medicina en l'estudi de la patologia muscular inflamatòria relacionada amb els anticossos antisintetasa i les seves manifestacions al pericardi, així com en la seva relació amb l'exposició laboral i la resposta al tractament amb immunodepressors com ara els inhibidors de la calcineurina. Gràcies a aquest treball conjunt, investigadors de la UAB han pogut fer estades a l’Institut Karolinska i s'han anat publicant treballs conjunts entre el Departament de Medicina de la UAB i el Karolinska des que va començar la col·laboració l'any 2004. Tota aquesta recerca conjunta contribueix a millorar la caracterització molecular, immunològica i clínica de les miopaties inflamatòries.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat

Dins de