Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El congrés tecnològic MEMEnginy arriba a la desena edició

23 abr. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Rècord de participació d'estudiants i empreses a la desena edició de la MEMEnginy, una jornada que connecta tot el talent jove de la UAB amb el món laboral del sector de les TIC i l'enginyeria a l'Escola d'Enginyeria. Es va iniciar amb 50 estudiants i 4 empreses al 2014 i enguany arriba a prop de 70 empreses i uns 2.000 estudiants.

CarpaMemenginy2024
Una carpa instal.lada a l'entrada de l'Escola dona la benvinguda a la MEMEnginy 2024.

Hi actuarà Beyond Collapse, un espectacle que fusiona música electrònica, art i tecnologia, liderat per dos DJ cíborgs, que també ofereixen una reflexió sobre les implicacions ètiques de l’ús excessiu  de la tecnologia.

La MEMEnginy, organitzada pel Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria amb el recolzament de l'Escola, va néixer el 2014 amb la participació de 4 empreses, i s’ha anat consolidant any rere any fins arribar enguany amb la participació de 70 empreses i entitats. Es calcula que en aquests 10 anys hi han participat més de 5.000 alumnes.

Amb l’objectiu de connectar tot el talent jove de l'àmbit TIC i de l'Enginyeria de la UAB amb el món laboral, la fira s’ha anat transformant a mesura que s’anaven transformant la tecnologia i el mercat laboral. En la desena edició els àmbits presents seran l’Internet of things (IoT), el green tech, la intel·ligència artificial o la gestió de dades, àmbits amb una demanda creixent de professionals.

El programa s’estructura en tres parts: fira d'empreses, conferències i sessions de networking. Entre les empreses participants destaquen NTT DATARoche Farma EspañaBertIADeloitteGlovoIndraSchneider ElectricSDG Group EspañaSEIDORSemidynamics o SiPearl, entre d’altres.

La inauguració té lloc el dijous, 25 d’abril, a les 10.30 h a l’Escola d’Enginyeria del campus de Bellaterra. L'acte ha consistit en uns parlaments del rector de la UAB, Javier Lafuente; el director de l’Escola d’Enginyeria, Ian Blanes, i de l’estudiant Ariadna Garnica, del Consell d’Estudiants d'Enginyeria. Després es farà un recorregut per les instal·lacions de la fira.

La MEMEnginy ha obert les portes de la fira d’entitats a les 10 del matí fins les 18 h de la tarda. Hi haurà més de 70 expositors. Els estudiants podran parlar directament amb els responsables de recursos humans i professionals de l’enginyeria de les empreses presents.

Conferències, activitats i tallers

Per encetar la MEMEnginy un streamer referent del món de la programació, Brais Moure  (mouredev.com) ha ofert un taller en directe de programació (Live Coding). Al final de la jornada es podrà gaudir de Beyond Collapse, un espectacle que fusiona música electrònica, art i tecnologia, liderat per dos DJ cíborgs, que també ofereixen una reflexió sobre les implicacions ètiques de l’ús excessiu  de la tecnologia.

En les xerrades es podran escoltar professionals de l’enginyeria que explicaran, per exemple, com utilitzen les dades els enginyers per millorar l’assistència a un museu de Barcelona, com fan servir la intel·ligència artificial o com desenvolupen l’automatització de processos.

Pel que fa a les activitats es projectarà el documental The Brain Roads, on els investigadors del Centre de Visió per Computació expliquen la creació d’un vehicle autònom que va per zones rurals. També es faran visites als laboratoris d’enginyeria química del centre.

Una altra activitat oferirà als estudiants la possibilitat de presentar els seus projectes o innovacions davant l’empresa CONNECTA, que en col·laboració amb el Parc de Recerca UAB busca emprenedors amb idees per desenvolupar.

A més, l’empresa d’electrodomèstics Bosch així com d'altres oferiran tallers de la tecnologia que s’utilitza en productes electrònics de consum o en d'altres àmbits on desenvolupen els seus productes.

Web de la MEMEnginy: https://www.memenginy.cat/

Vídeo: https://www.memenginy.cat/los-10-anos/

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Treball digne i creixement econòmic

Dins de