Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB es manté entre les 200 millors universitats del món al rànquing de Taiwan

La universitat ocupa la posició 165 mundial al Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities, publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU).

13/10/2015

La UAB ha assolit el lloc 165 a nivell mundial en l’indicador global del rànquing NTU Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities 2015, publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU). La UAB es manté entre les 200 millors del món i com a segona universitat espanyola, al darrere de la UB.
 
En la classificació per matèries, la UAB és la millor de l’Estat en Ciència del Animals i de les Plantes (ocupa la posició 68 mundial), i destaca en Matemàtiques (109), en Ecologia i Medi Ambient (111), en Ciències Agrícoles (137), en Farmacologia i Toxicologia (166), en Física (174), en Enginyeria Electrònica (183), en Enginyeria Civil (192) i en Enginyeria Química (192).
 
Per camps de coneixement, destaquen les posicions en Ciències de l’Agricultura (95), en Ciències de la Vida (162), en Ciències Socials (163), en Medicina (174) i en Ciències Naturals (195).
 
La Universitat de Harvard i la Johns Hopkins, als EUA, i la Universitat de Toronto, al Canadà, encapçalen el rànquing de productivitat. A Europa, les primeres posicions són per a les universitats d’Oxford, per a l’University College London i per a la Universitat de Cambridge, al Regne Unit. A Espanya, la Universitat de Barcelona encapçala el rànquing, seguida per la Universitat Autònoma de Barcelona i per la Universitat de València.
 
El Rànquing NTU, elaborat per la Universitat Nacional de Taiwan des de l’any 2011, és hereu del rànquing que anteriorment elaborava el Consell per a l’Avaluació i Acreditació de l’Educació Superior de Taiwan (HEAACT) des de l’any 2007. Aquesta és la 5a edició en el seu format actual, i té en consideració les publicacions de les millors 500 universitats del món. El rànquing fa la classificació de les millors institucions en funció del nombre d’articles publicats i del nombre de citacions. Les dades són extretes de l'ISI Web of Science Core Collection (WOS) i l’ESI. Els resultats de 2015 s’elaboren a partir de vuit indicadors que representen tres criteris: la productivitat, segons el nombre d’articles; l’impacte, segons el nombre de citacions; i l’excel·lència, en funció de l’índex h, del nombre d’articles molt citats i del nombre d’articles en revistes d’alt impacte.