L'INc i la CORE de Salut Mental, al Pint of Science 2017

10/05/2017
Pint of Science té lloc de forma simultània en una desena de països (Regne Unit, França, Itàlia, Austràlia, Brasil, Canadà, Alemanya, Japó, Tailàndia i Espanya). L’edició d’aquest any inclou més de 100 bars de 42 ciutats espanyoles, amb prop de 400 xerrades programades.
l’Institut de Neurociències (INc) i la CORE de Salut Mental hi participen dins del cicle “Una mente maravillosa”, al BlackLab Brewhouse bar, a la Plaça Pau Vila de la Barceloneta, amb les següents xerrades:
Dilluns 15 de maig:
La neurociencia y el séptimo arte (Cèlia Andreu Sánchez, Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat). Com els professionals del món audiovisual intenten captar l’atenció de l’espectador a través dels continguts audiovisuals fragmentats.
De Renoir a Bowie. La neuroestética lo explica (Jaume Ferrer Lalanza, INc). Quin paper juga el nostre cervell emocional en la percepció artística? El què per a uns és art, per a d’altres pot ser una vulgaritat. Què hi té a dir l’entorn cultural en tot això? Sota el prisma de la neurociència, l’investigador donarà unes pinzellades per entendre l’art i la bellesa.
Dimarts 16 de maig:
- Primers auxilis psicològics: com podem fer-li el boca a boca a la ment? (Alícia Alvarez Garcia, Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona i CORE Salut Mental). Sobre els Primers Auxilis Psicològics (PAP), un conjunt d'estratègies que permeten minimitzar l'impacte que pot tenir patir una desgràcia, la comunicació d'una mala notícia o presenciar un fet traumàtic. A la xerrada explicarà com s'apliquen i quina és la seva eficàcia.
Dimecres 17 de maig:
- Neurocoaching...discere, ergo vivere (Alfredo J. Miñano Molina, CIBERNED i INc). Com podem treure el màxim profit d’entendre el funcionament del nostre cervell? S’hi donaran algunes claus per a gaudir més de la vida.
- Entender y liberarse de la procrastinación hoy (Helena Domínguez Cagnon, Hospital Universitari Dexeus i CORE de Salut Mental). Per què sempre ho deixem tot per última hora? En aquesta xerrada s’explicaran en què consisteix la procrastinació i algunes claus per a vèncer-la.
“Per als científics, els bars són un entorn relaxat ideal en el qual trobar-se amb ciutadans i explicar-los en què estan investigant i per què. El públic ho passa realment bé, i poder preguntar a un expert sobre un tema científic que els interessa, mentre prenen cervesa o vi, té un innegable atractiu”, assegura Jorge Bueno, coordinador del festival a Espanya.
L’edició passada va ser un èxit, segons els organitzadors. En aquest vídeo es pot sentir l’experiència d’Albert Quintana, investigador de l’INc, que va participar-hi.
Programa complet de xerrades Pint of Science 2017