Sala de premsa Premsa i mitjans

L'èxit del Pla de Doctorats Industrials es consolida amb 75 nous projectes

Consolidació Doctorats Industrials

La tercera edició del Pla de Doctorats Industrials, promogut per la Generalitat de Catalunya, compta amb més finançament i flexibilitza el calendari per ajustar-lo a les necessitats de tots els agents implicats

09/04/2015

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova campanya del Pla de Doctorats Industrials per impulsar el desenvolupament de 75 nous projectes després de l’èxit de la segona edició. A més, la Generalitat donarà 25 ajuts específics que comptaran, a partir d’aquesta edició, amb la subvenció de la matrícula del programa de doctorat. Per oferir més flexibilitat a empreses, universitats i doctorands, s’han augmentat de tres a quatre les dates de resolucions dels ajuts.

Des que va començar el Pla, s’han posat en marxa  més de 150 projectes amb la col·laboració de les universitats catalanes i de 120 empreses, des de starts ups fins a grans companyies i en tots els àmbits del coneixement (ciències, enginyeries, ciències de la salut i humanitats, entre d’altres). En opinió del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, “amb 75 nous projectes i els més de 150 ja en marxa, s’afavoreix que Catalunya augmenti les quotes de transferència de coneixement i que aquest acabi revertint en la societat”. En el mateix sentit, el director del Pla, el doctor Antonio Huerta, afirma que “la consolidació del Pla de Doctorats Industrials ajuda a augmentar la competitivitat de l’economia incorporant talent i persones altament qualificades a les empreses”.

L’objectiu del Pla de Doctorats Industrials és contribuir a la competitivitat i internacionalització de la indústria catalana, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa.

L’element essencial del procés de doctorat industrial és el projecte de recerca de l’empresa on el doctorand desenvolupa la seva formació investigadora, en col·laboració amb una universitat, i que és objecte d’una tesi doctoral. Els doctors industrials actuen així com a ponts de transferència de coneixement i contribueixen a estrènyer les relacions entre el teixit industrial de Catalunya i les universitats i centres de recerca.

Els doctorats industrials són una bona oportunitat que permet a les empreses accedir als grups de recerca capdavanters i a l’ús de les seves infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals, facilita a les universitats la transferència de la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforça els seus vincles amb el món empresarial, i possibilita als doctorands formar-se en un entorn altament innovador amb doble supervisió, acadèmica i empresarial, en el marc d’un contracte laboral de tres anys i amb diversos avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.

El Pla està gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i, a partir d’aquest any, compta amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) per a la seva dinamització. Així mateix, compta amb el suport de les 12 universitats catalanes i del món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu.


Més informació
Web dels Doctorats Industrials
Convocatòria 2015