Arriba el 2n curs virtual de generació d'idees i emprenedoria social per a l'alumnat
18/12/2017
Per tal d’accedir a aquestes noves píndoles audiovisuals només cal tenir un NIU (Número d’Identificació Universitària) actiu i vigent, i les inscripcions es poden realitzar en aquest enllaç.
Les peces formatives han estat elaborades amb el sistema Polimedia, que permet combinar l’explicació d’una persona experta amb elements gràfics de suport que reforcen i complementen la presentació. El visionat de les píndoles, que tenen una durada d’entre 10 i 12 minuts, ha de seguir un ordre i cal superar un test de quatre preguntes per tal d’accedir a la següent temàtica. L'entorn d'aprenentatge (basat en Moodle) ofereix la possibilitat de generar un certificat personalitzat per a l’alumnat que aprovi el test de cada tema.
El nou programa inclou les següents temàtiques:
- Visual thinking (nivell 1). A càrrec de Maria Batet, emprenedora i mestra. Sovint pensem millor quan dibuixem paraules i gargots, i el visual thinking fa visible el pensament i transforma el pensament abstracte en informació gràfica. Crea composicions visuals expressives que converteixen en simple la informació complexa.
- El lideratge visual. A càrrec de Maria Batet, emprenedora i mestra. Els líders, més que mai, han de saber com utilitzar eines visuals per ajudar a clarificar, filtrar i centrar la comunicació. Coneix les eines clau per poder liderar de forma visual.
- La cooperativa, un model per emprendre. A càrrec de Susana Ramos, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Breu introducció a l’economia social i solidària com a alternativa al model econòmic imperant i com a motor social de canvi. Coneix els principis i els valors de l’economia social en la forma jurídica de la cooperativa.
- Finançament de projectes socials. A càrrec de Rafael Vidal, de la Fundació Seira (Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya). Radiografia de les entitats financeres que ofereixen finançament pel desenvolupament de projectes en l’àmbit de l’economia social i solidària. S’emmarca en el programa d’orientació financera de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.
- Lean Start Up. A càrrec de Carlos Guallarte, professor de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB. La metodologia Lean Start Up reinventa el procés de disseny de projectes empresarials per fer-lo més eficient i reduir els riscos a l’hora d’emprendre. Coneix un procés iteratiu per transformar les idees en productes, mesurar la reacció i el comportament dels clients i aprendre.
Aquest curs forma part del projecte “Emprenedoria Social i Ètica” –orientat a potenciar les habilitats i les competències basades en la generació d’idees i la resolució de problemes en l’àmbit de l’emprenedoria amb visió social i ètica– i està impulsat pel Vicerectorat d’Alumnat i d’Ocupabilitat, amb el suport del Servei d'Ocupabilitat de la UAB i el seu Programa de Generació d'Idees UAB-Emprèn. Compta, a més, amb el suport del Consell Social de la UAB.
UAB-Emprèn aglutina el conjunt d’iniciatives i activitats que es duen a terme a la Universitat amb l’objectiu de promoure la creativitat i l’emprenedoria de forma transversal i interdisciplinària entre l’alumnat. UAB-Emprèn disposa d’un espai de coworking on les persones estudiants i titulades amb noves idees reben suport i assessorament especialitzat per facilitar-ne el seu desenvolupament.