Un homenatge a l’escriptor Manuel María Fernández Teixeiro

Els Estudis Gallecs UAB, en col·laboració amb la Secretaria Xeral de Política Lingüística, han organitzat una exposició al vestíbul de la Facultat i una conferència el passat dilluns 12 de desembre a l’aula 201, ambdues relacionades amb la vida i l’obra de l’escriptor gallec Manuel María Fernández Teixeiro, figura homenatjada el Dia de les Lletres Gallegues d’aquest any.
09/12/2016
Manuel María Fernández Teixeiro (Outeiro de Rei, 1929 – A Coruña, 2004) és un autor destacat pel caràcter combatiu i pel seu compromís polític. Abasta diferents gèneres, des de la poesia a la narrativa passant pel teatre i l'assaig. Entre la seva extensa producció, cal destacar per la seva rellevància Muiñeiro de brétemas (1950), Morrendo a cada intre (1952), Advento (1954), Terra Chá (1954), Documents personaes (1958) i Remol (1970), entre altres.
L'exposició, que es podrà visitar fins el 20 de desembre al vestíbul de la Facultat, està conformada per deu cartells que, a través de textos i imatges, mostren una panoràmica de la vida i de l'obra d'aquest poeta de la Terra Chá.
També es va celebrar la conferència “Escoitando Manuel María, bardo da Terra Chá”, a càrrec de la investigadora María Carreira, el passat dilluns 12 de desembre a l'aula 201 de la Facultat de Filosofia i Lletres. L’acte va formar part dels seminaris Non só Rosalía de Castro (NSRdC), organitzats en col·laboració amb els Estudis Gallecs i Portuguesos de la Universitat de Barcelona.
Més informació:
Cartell de l'exposició
Cartell de la conferència