Conversa entre Chieh-yao Chen i Esteve Riambau

imatge del cinema de girona

El pròxim 16 de maig a les 15:00 tindrà lloc a l’aula 004 de la Facultat de Traducció i Interpretació la Conversa entre Chieh-yao Chen i Esteve Riambau

 

30/04/2024

Aquesta conversa forma part del cicle de cinema Taiwan: Històries des de dinsque se celebrarà als Cinemes Girona del 16 al 18 de maig.

 D'una banda hi participarà Chieh-yao CHEN estudiós del cinema taiwanès. L’expert té un doctorat en estudis cinematogràfics a la Universitat de París-Diderot (ara Universitat Paris Cité). La seva tesi tracta sobre el mèthode de l’égalité al cinema, segons les teories de Jacques Rancière i Giorgio Agamben. És acadèmic i traductor independent que treballa sobre la filosofia oriental i la democratització del cinema taiwanès. Els seus treballs es publiquen a ressenyes de cinema o revistes. Per exemple, el seu article sobre la relació entre la Nova Onada francesa i el Nou Cinema de Taiwan ha estat publicat en un llibre en memòria dels quaranta anys del Nou Cinema de Taiwan.

De l’altra banda hi assistirà Esteve Riambau (Barcelona, 1955), historiador, crític, realitzador cinematogràfic i doctor en Ciències de la Comunicació. A més, és professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona i, des del 2010, Director de la Filmoteca de Catalunya, a la seu de la qual es va celebrar el 2013 el Congrés de la FIAF (Fédération Internationale des Archives du Film), entitat en què ha ocupat una de les vicepresidències i ha estat membre del Comitè Executiu entre 2011 i 2017. Professor del màster de Documental Creatiu i de Recerca en Comunicació Audiovisual de la UAB. En l'àmbit acadèmic, ha impartit conferències a les Universitats de Stanford, (EUA), París III, (França), Roma (Itàlia), San Francisco State University, UCLA (Los Angeles), Cambridge University (Regne Unit), i la Escola de Cinema i Televisió de Sant Antoni dels Banys (Cuba), així com a centres d'art com el MOMA de Nova York, o la Cinématheque Francaise. El 2017 va ser condecorat pel govern francès com a Officer de l’Ordre des Arts et des Lettres per la seva contribució a l'àmbit de la cultura internacional. Ha publicat més de quaranta llibres sobre història del cinema pels quals ha estat guardonat amb els premis Comillas, Ricardo Muñoz Suay de l'Acadèmia de Cinema Espanyol, AEHC i Film Historia.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Treball digne i creixement econòmic
  • Igualtat de gènere
  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius