Informació general
- Facultat de Biociències
- Campus de Bellaterra
- Durada: 4 cursos - 240 crèdits
- Places: 60
- Nota de tall Batxillerat / CFGS: 11,740
- Preu per crèdit: 18,46 euros
- Idioma: català (45%), castellà (45%) i anglès (10%).
- Calendari Acadèmic
- Modalitat: Presencial.
La genètica està transformant la biologia moderna. Si tens interès per conèixer la base genètica de la vida i les seves múltiples aplicacions, el grau en Genètica t’ofereix l’oportunitat de formar-te en una disciplina de demanda creixent en la societat actual.
La UAB és l’única universitat pública espanyola que imparteix aquest grau i se situa al nivell d’universitats europees i mundials de prestigi.
Aquest grau ofereix una formació interdisciplinària que va des de la genètica clàssica, la genètica molecular i de poblacions, la genòmica i la bioinformàtica, fins al diagnòstic genètic o la bioètica.
El programa d’estudis inclou pràctiques professionals en entitats públiques i privades de reconegut prestigi. També compta amb programes d’intercanvi que et permetran fer estades en altres universitats o centres de l’àmbit de la genètica, tant nacionals com internacionals.
Obtindràs els coneixements teòrics i pràctics necessaris per treballar a l’empresa pública o privada i podràs desenvolupar la teva feina en recerca bàsica o aplicada, i tot això en els camps de la genòmica, la biomedicina, la biotecnologia, el sector farmacèutic, la genètica forense, la millora genètica agropecuària i la indústria alimentària.
Sortides professionals
El grau en Genètica prepara professionals per desenvolupar la seva activitat en tots els àmbits de la genètica, entre els quals cal destacar els següents:-
Investigació en genètica fent recerca bàsica, aplicada i clínica, en centres públics, empreses i hospitals.
-
Assessorament genètic d'individus i poblacions en empreses o serveis genètics de salut.
-
Direcció i assessoria científica d'empreses genòmiques, de diagnòstic genètic prenatal i postnatal, biotecnològiques (transgènics, recombinants, teràpia gènica) i farmacèutiques (fàrmacs a la carta, genotoxicitat).
-
Empreses de serveis genètics (seqüenciació, microxips, anàlisis genòmiques, bioinformàtica).
-
Educació i docència en universitats, centres d'ensenyament mitjà i institucions.
-
Millora genètica agropecuària.
-
Policia científica, medicina forense, proves de paternitat.
-
Control de qualitat de la indústria alimentària (traçabilitat, detecció de races, varietats, transgènics, etc.).
-
Institucions i empreses d'assessoria ambiental, diversitat genètica, conservació (zoològics, parcs naturals).
-
Divulgació i traducció científica especialitzada en editorials, gabinets de comunicació, empreses, mitjans de comunicació o fundacions científiques.