Una combinació de formació personalitzada i pràctica que esdevé una garantia pel teu futur. 50 anys de compromís social, vocació d’internacionalitat i la taxa d’ocupació més alta del sistema públic català
Si tens sensibilitat per la defensa dels drets i llibertats i per la justícia.
Si t’interessen les qüestions socials.
Si t’agrada el pensament crític desenvolupat amb raonaments, argumentacions i evidències.
Si tens capacitat per treballar en equip i per comunicar-te amb les persones.
Si t’agradaria defensar davant els tribunals els interessos de les persones o de les empreses.
Si tens vocació de servei públic.
Si t’agraden les institucions públiques.
Si t’agradaria treballar en un entorn d’empreses assessorant jurídicament.
Si t’interessa l’àmbit internacional, treballar a la Unió Europea o en organitzacions internacionals.
Sortides professionals
En un primer àmbit, els titulats en Dret estan capacitats per a l'exercici de l'advocacia (civil, penal, administrativa, laboral, tributària, etc.) o de la procuradoria dels tribunals. Dins de l'advocacia hi ha múltiples maneres d'exercir professionalment: per compte propi o per compte d'altri, en assessories, gestories, empreses, entitats de crèdit, companyies d'assegurances, etc.
La Facultat de Dret ofereix als seus graduats la possibilitat de cursar el màster d'Advocacia.
En l'àmbit de l'exercici de la funció pública els estudis de Dret donen accés a oposicions en diversos camps:
Cossos superiors de l'Administració pública, tant local com autonòmica, estatal, europea (UE) i organitzacions internacionals (ONU, OIT, etc.).
Judicatura, fiscalia, secretaries judicials, lletrats de l'Administració de justícia.
Lletrats de les Corts, advocacia de l'Estat, inspecció d'hisenda o de treball.
Carrera diplomàtica.
Notaries, registres de la propietat o mercantils.
Testimonis
Molts de nosaltres desconeixem realment el que ens és vocacional en el moment que toca escollir un camí. La UAB ens posa a disposició unes sessions informatives que, personalment, em van servir per a marcar-me uns objectius, un camí de quatre anys a la recerca d'uns de nous, però sempre de la mà del que considero que em fa connectar plenament amb la realitat, l'actualitat i les situacions més quotidianes. És precisament aquesta, la motivació d'estar sempre en ple contacte amb les relacions humanes, la que ha determinat el meu camí i pas per la facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Laia Malet
Més enllà de qüestions com el campus, la fantàstica localització i uns docents altament professionals, la Facultat de Dret de la UAB és, sobretot, una facultat viva; plena d'oportunitats i d'activitats com simulacions judicials internacionals, o un Grup de Debat on he conegut a grans persones. A la UAB hi ha realment una manera diferent de veure el Dret. Més dinàmica, més propera al món laboral.
Álvaro de Juan
Programes de mobilitat
Els estudiants del Grau de Dret podran participar en els programes d'intercanvi europeus (ERASMUS/SÈNECA) i nacionals (SICUE), així com en els programes de mobilitat propis de la UAB amb les Universitats, que hagin subscrit convenis amb la Facultat de Dret.
El programa de pràctiques externes de la Facultat de Dret va néixer amb la idea fonamental que els/les alumnes tinguin ocasió d'acostar-se a la realitat del Dret dins els àmbits jurídics, tant de l'empresa privada com d'entitats públiques.
El desenvolupament d'aquestes pràctiques es fa mitjançant una assignatura optativa de 12 crèdits, la qual queda distribuïda en temps i horari segons les necessitats de l'entitat que acull als/a les alumnes, amb la recomanació que el període total no superi els dos mesos, per tal que el rendiment de les hores en pràctiques sigui prou efectiu. Es tracta de pràctiques no remunerades, que segons la legislació aplicable, acrediten que no hi ha relació laboral entre l'estudiant i l'entitat de destí, i que des de la perspectiva formativa de l'estudiant serveixen per oferir una visió pràctica d'alguns àmbits jurídics.
Per tal que l'estudiant pugui dur a terme les seves pràctiques és preceptiva l'existència d'un conveni entre la facultat i l'entitat en qüestió. Actualment, la facultat té conveni amb més de 360 entitats, entre les que es troben nombrosos despatxos d'advocats, notaries, ajuntaments, oficines judicials, fiscalia, advocacia de l'Estat, serveis jurídics de diferents associacions, per citar-ne algunes. Així mateix, la Facultat de Dret té convenis amb institucions i despatxos d'advocats d'arreu del món, per a possibilitar que l'alumne pugui fer les seves pràctiques a l'estranger.
Una vegada efectuades les pràctiques, l'alumne/a lliurarà una memòria de les mateixes a la Facultat. Igualment, el/la tutor/a de l'entitat de destí omplirà una fitxa de valoració on farà constar una proposta de nota que s'inclourà dins l'expedient acadèmic l'estudiant.